Predstave so polne domišljije, humorja, glasbe, plesa ter nenavadnih preobratov. V predstave vključimo otroke, da postanejo neločljivi del zgodbe. Lahko nas povabite kamor koli saj so predstave primerne za gledališča, zunanje prireditve, vrtce, šole, festivale, centre…imamo velike in male scene, poskrbimo za ozvočenje, glasbo, svetlobne in druge efekte. Izberite svojo najljubšo ali pa se odločite za gledališki abonma.

otoroski-program-gledaliske-predstave-slika

PREDSTAVE S POUČNO VSEBINO:

PETJIN KOLESARSKI IZLET – cesta ni igrišče (also in english)
otroski-program-predstave-1Petja, navihana in zabavna prvošolka, se zbudi v prečudovito sobotno jutro, medtem ko starša skočita na tržnico, se ona odpravi na kolesarski izlet nabrati nekaj rožic za starša. Na drugi strani mesta se v službo odpravlja prijazen policist Srečko. Za policista Srečka bi bil to še en navaden dan, če ne bi v tem trenutku zagledal otroka, ki namesto rožic nabira prometne znake.

PIKA POTUJE PO SVETU – raziskujemo svet:
otroski-program-predstave-2Pika Nogavička zapusti vilo Čira Čara in se z letalom odpravi na dolgo pot iskanja svojega očeta. Prepotuje vse celine sveta in med tem spoznava prebivalce Azije, Afrike in Amerike, ki jo navdušijo s svojo drugačnostjo, smislom za humor in glasbo. Toda nihče ne ve, kje Pikin oče je, čeprav ga vsi zelo dobro poznajo? Pikina pustolovščina pa se na veliko začudenje vseh konča prav v Sloveniji.

PUTKA ZDRAVKA IN ZAJČEK SLADKO – eko predstava:
otroski-program-predstave-3Se sprašujete, kako bi otrokom dopovedali, da preveč sladkarij povzroča težave v zdravju? Če je temu tako, vam predlagamo, da k sebi povabite Putko Zdravko. Na ekološki kmetiji živeča in z vsemi naravnimi rešitvami oborožena vam pri tem lahko pomaga. Njeno pomoč pa potrebuje tudi Zajček Sladko, ki mu namesto korenčka, fižola in zelja, po glavi rojijo le sladkarije. Oglejte si predstavo v kateri zajček putko premami z veliko slastno Liziko.

ŠKRATEK PRIJATELJČEK – gozdni psiholog:
otroski-program-predstave-4V veliki gobi sredi gozda je doma najprijaznejši škrat na svetu »Škratek Prijateljček«. V gozdu opravlja zelo pomembno nalogo, saj skrbi da se živali in škratje med seboj lepo razumejo, si posojajo stvari, uporabljajo lepe besede, si zaupajo in so drug do drugega prijazni in spoštljivi. Vse je bilo lepo in prav, dokler se nista v pravljični gozd preselila škrata Zgaga in škrat Prismoda, ki se do vseh živali, drugih škratkov in rastlin v gozdu zelo grdo in nespoštljivo obnašata, zato ju Škratek Prijateljček obišče na domu.

otoroski-program-gledaliske-predstave-slika2

ZABAVNE GLEDALIŠKE PREDSTAVE:

POTOVANJE NA OTOK ZAKLADOV – gusarska pustolovščina:
otroski-program-predstave-5Pomorska pustolovščina gusarja Vala in Pike nogavičke, ki otroke dvigne na noge. Pogumni gusarski kapitan Val je našel strgan starodavni zemljevid, ki vodi do otoka zakladov. Medtem ko išče manjkajoči del zemljevida mu načrte mu na otoku prekriža najmočnejša, najbolj zabavna in najpogumnejša punca na svetu »Pika Nogavička«.
Predstava ima že več kot 100 ponovitev.

PIKA GRE V ŠOLO – čarovniška predstava:
otroski-program-predstave-6Pika gre v šolo, a že prvi šolski dan ugotovi, da v njej ni tako zabavno, kot sta jih govorila Anica in Tomaž. Za to se odloči narediti svojo šolo v vili Čira Čara, kjer se bo delalo vragolije, peklo slastne palačinke in strašilo duhove. Takoj naslednji dan pa se skupaj z otroki odpravijo na nenavadno pustolovščino k čarovniku Uršolinu.
Predstava je primerna za 1. šolski dan.

VITEZ ROK IN PRINCESA ZALA – se poročita:
otroski-program-predstave-7Zala, najlepša princeska pod soncem, se poroči. Vsi so veseli in srečni, le princeska Zala je žalostna, saj se mora poročiti s princem, ki ga ne ljubi. Princesa si iz obupa zaželi, da bi raje postala grda žaba in s tem prebudi starodaven urok. Reši jo lahko le prava ljubezen. To ni zgodba o izginotju princese, to je zgodba o ljubezni in poroki iz srca.

MUCA MACA IN MAČEK MURI – »Klobučarna«:
otroski-program-predstave-8Muca Maca je zelo elegantna muca – gracioza med mucami. Ko se nekega dne vrne iz Amerike, jo v njeni klobučarni čaka neprijetno presenečenje. Njeni govoreči klobuki so vsepovprek nametani. Le kdo je nepridiprav, ki je z mačjimi tacami stikal po tuji klobučarni?

INDIJANKA TISA IN ČRNI SOKOL – Indijanska pravljica:
otroski-program-predstave-9Indijanska princesa Tisa otroke popelje v skrivnostni svet Indijancev, v katerem spoznajo indijanske predmete, pesmi in plese. Z glasnim prepevanjem pa na veliko začudenje vseh zbudijo starega indijanskega poglavarja črnega Sokola. A predno se začne zabava z bobni, plesom in lovljenjem bizona, je potrebno poiskati skrinjo vseh jezikov.

MINKA IN ZOBNA MIŠKA:
otroski-program-predstave-10Deklici Minki je izpadel prvi zobek, zato veselo hiti pripravljati vse za obisk zobne miške. Ko se zvečeri, deklica zaspi. Zjutraj, ko Minka vsa vesela skače po svoji postelji, žalostna ugotovi, da Zobne miške sploh ni bilo na obisku. Le kako je to mogoče? Da se tako potrudiš, Zobne miške pa ni od nikjer. Da ni vsega kriv sosedov maček?

PO SLEDEH DINOZAVROV:
otroski-program-predstave-11Jamska gospa Guga živi v Postojnski jami. Vsak dan poskrbi, da je v njeni jami vse kot mora biti. Nekega dne pa naleti na sled, ki jo pripelje do gnezda z velikanskim jajcem. Ker še svoj živi dan ni videla jajca, se ga tako razveseli, da ga odnese domov in ga vestno krtači. Kmalu pa jajce izgine, saj je tu še jamski gospod uga, ki je zelooo lačen.

ŠKRATEK SKOKEC IN ČEBELICA LENKA:
otroski-program-predstave-12Škratek Skokec in čebelica Lenka sta prijatelja. Skupaj se igrata, družita in spoznavata različne športe. Vse je bilo lepo in prav, dokler ni Lenka za svoj sedmi rojstni dan od staršev dobila računalnika. Od tega dne naprej Lenka ni hotela več ven, saj je cele dneve preživela ob igranju računalniških igric. Lenka je neizmerno uživala v lenarjenju in za šport jo je skrbelo ravno toliko kot za lanski sneg. Nenadoma pa je to slabo začelo vplivati na Lenko

SONIJEVO POTOVANJE V VESOLJE:
otroski-program-predstave-13Soni je nenavaden deček, ki se precej razlikoval od drugih. V šoli je vse naloge rešil s svetlobno hitrostjo, znal je računati do milijarde… Bil pa je tudi zelo zabaven in prijazen, zato so ga imeli vsi prijatelji zelo radi. Ko je neke noči opazoval zvezde na nebu – je prvič v življenju videl zvezdni utrinek. Zaželel si je, da bi postal velik, velik kot sonce.
To sliši pravljična vila in mu zada prav nemogočo nalogo, da prinese kamen iz Marsa, rožo iz Venere in prvi sončni žarek. Ali mu bo uspelo?

DOKTOR SNEG IN SNEŽAK ŽORŽ:
otroski-program-predstave-14Znanstvenik dr. Sneg je izumil stroj za izdelavo snega, ki navdušuje otroke. A to še ni vse saj je danes tik pred svojim največjim izumom vseh časov. V laboratoriju mu uspe kot prvemu znanstveniku na svetu oživeti snežaka, ki ga poimenuje Žorž. Snežak pa mu da odlično idejo, da izdela snežne kepe, ki niso mrzle ampak tople. Povabite dr. Snega na obisk in tople mavrične kepe bodo letele po zraku.

ČEBELICI TINKA IN TONKA:
otroski-program-predstave-15Kraljica matica je vsem čebelam naložila ogromno dela. Medtem ko pridna in marljiva čebelica Tinka pridno nabira med, pa čebelici Tonki, ki je zelo lena, domišljava in norčava čebela, po glavi rojijo same neumnosti in vragolije. Ko pa se začne večeriti in je potrebno med odnesti v panj, je njen lonček prazen a ne za dolgo, saj dobi odlično zamisel.

DVORNI NORČKEK BENI IN TOVARNA MILNIH MEHURČKOV:
otroski-program-predstave-16Dvorni norček Beni je svetovno znani zabavljač, saj šale in trike stresa dobesedno iz rokava. Tokrat je prišel na neverjetno zamisel in udrl v tovarno milnih mehurčkov, kjer bo priredil nepozabne norčije z majhnimi, velikimi in ogromnimi milnimi mehurčki.
Pridi in poglej, mogoče se ravno ti znajdeš v velikanskem milnem mehurčku.

ZAČARANA BUČA JE ČAROVNIK URŠOLIN:
otroski-program-predstave-17Dobri čarovnik Uršolin je vse svoje prijatelje povabil na nepozabno čarovniško zabavo v njegov čira čara grad. Vabilu se je odzvala tudi nepovabljena gostja, hudobna čarovnica Uršula, ki čarovnika spremeni v bučo, saj ne mara prijaznih in dobrih zabav.
Če na pomoč ne bi prihitela dobra čarovnica Ula in otroci, bi najverjetneje čarovnik Uršolin pristal v kakšni bučni omaki. Tako pa jim s skupnimi močmi uspe odčarati urok in samo predstavljate si lahko kakšna zabava sledi, ko čarovnik Uršolin spet oživi.

otoroski-program-gledaliske-predstave-slika3

NOVOLETNE GLEDALIŠKE PREDSTAVE

PIKA PIŠE BOŽIČKU/DEDKU MRAZU:
otroski-program-predstave-18Pika Nogavička se odloči pisati Božičku/Dedku Mrazu, vendar pa se ne more odločiti, kaj bo napisala v pismo, saj ima tisoče želja. Ko se končno odloči, se ji zatakne še pri dostavi pisma … Posebnost: PREDSTAVA POPOLNOMA PREVZAME OTROKE.

PIKA IŠČE BOŽIČKA/DEDKA MRAZA:
otroski-program-predstave-19Pika je dobila vabilo na obdarovanje Božička/Dedka Mraza. Ker dobrega moža ni, se Pika odloči, da ga gre iskat s svojim letalom. Pika ga išče po celem svetu in pri tem spoznava svetovne prebivalce … Posebnost: V PREDSTAVI POLEG PIKE NASTOPIJO ŠE ŠTIRJE LIKI.

V BOŽIČKOVI/DEDKOVI DEŽELI:
otroski-program-predstave-20V Božičkovi delavnici se škratki poglobljeno pripravljajo na Božičkovo obdarovanje otrok. Vsa ta opravila nadzoruje škrat »GLAVCA«, ki tik pred koncem dela ugotovi, da je »ZMEDA« zamešal vsa darila … Posebnost: OTROCI POKUKAJO V BOŽIČKOVO DELAVNICO.

ČAROBNI PRAZNIKI:
otroski-program-predstave-21Snežna kraljica se pripravlja na novoletno praznovanje. Kot nalašč pa ji gre vse narobe. Tudi sneži ne. Ko preizkusi že vse svoje trike in skoraj obupa, se spomni na starega prijatelja čarovnika Uršulina … Posebnost predstave: V PREDSTAVI SNEŽI.

DR. SNEG IN GOVOREČA NOVOLETNA JELKA:
otroski-program-predstave-22Dr. Sneg v svojem laboratoriju skuša izumiti govorečo novoletno jelko, z namenom da mu bo pomagala pri vsakdanjih opravilih. A mu jelka ponagaja, saj je preteklo leto čisto pozabil nanjo. Posebnost predstave: V PREDSTAVI SNEŽIJO MILNI MEHURČKI

ORKESTER DOBREGA MOŽA:
otroski-program-predstave-23Škratek Zaspanček je prespal skoraj cel december in tako zamuja s ponujeno pomočjo dobremu možu pri zavijanju daril. Škratek začne hiteti z zavijanjem, a daril je preveč. Na pomoč prihiti dobra vila … Posebnost predstave: V PREDSTAVI NASTOPAJO TUDI OTROCI.

otoroski-program-gledaliske-predstave-slika4

Kontakt:
Gregor Karer, 031-345-876, gregor.karer@gig.si

Ali preko spletnega obrazca:

Ime in Priimek *


Email *


Zadeva *


Vaše sporočilo