gig-orlek-1Godba zagorske veseljaške in nabrite skupine Orlek je bila najprej folk-etno-polka-metal-rock-punk-šanson-blues-country-reggae-pop. Po več kot 20 letni razgibani karieri brez premora so posneli album s svojimi neupravičeno spregledanimi skladbami v razkošnejših aranžmajih. Z novim albumom »Repete« pa so v žanr svoje glasbe dodali še swing, jazz in dixieland.

Glasbeni koktejl, ki ga izvajajo Orleki je precej unikatna in pestra mešanica vseh glasbenih zvrsti, ki na koncu da izviren in prepoznaven zvok. Ena bistvenih sestavin glasbenega izrazja skupine je unikatno, zvočno močno in barvito knapovstvo. S svojimi bizarnimi grenko-sladkimi zgodbami in pesmimi seznanjajo Slovenijo in svet o tem, kaj se dogaja v treh zasavskih dolinah. Njihova socialno obarvana besedila danes, v času splošne svetovne krize, pridejo še bolj do izraza.

Barvit zvok benda, ki osvaja s svojo neposrednostjo in avtentičnostjo je prepoznaven v vsakem trenutku, nalezljivost njihove neverjetne energije pa neizbežna. Nastopali so po vsem svetu, od Balkana do južne Amerike preko New Yorka do Kitajske. Tokrat PRVIČ V ETNO KLUBU ZLATI ZOB, kjer bo, kot obljubljajo, nehrupna a poskočna ter kakovostna glasba v akustični izvedbi. Člani zasedbe Orlek se bodo s tem koncertom poklonili ustanovnemu članu in trobentaču Janezu Tori, ki je umrl novembra 2012.

Zasavski prvoborci so:
VLADO POREDOŠ (vokal, kitara, mandolina, orglice, kazoo) je zapisovalec proletarskih zgodb, glasna in markantna osebnost z grobim vokalom, ki odseva veselje in žalost vsakdanjika v Zasavju in širše.
JURE TORI (harmonika, klaviature) s svojo harmoniko navduši tudi najbolj zaprisežene rockerje.
BOJAN BERGANT (kitara, banjo)
IVO VIDERGAR (kitara)
MITJA TORI (baskitara, kontrabas)
PETER JERETINA (bobni)
KRISTIJAN ADAMLJE (saksofon)
EČO MATKO (pozavna)
LOVRO LEZIČ (trobenta).

»Orlek smo en zelo dober in okusen zasavski golaž, ki ima same dobre sestavine in v katerem ne manjka prav nobena začimba zato na koncu dobimo zelo okusno jed.« Vlado Poredoš

Booking kontakt:
Gregor Karer, 031-345-876, gregor.karer@gig.si

Video: