METAFIZIČNO DOŽIVETJE GLASBE

Popeljite se v novo dimenzijo. Izkušnja, ko glasbo začutite – DOBESEDNO!!!

Pretreslo vas bo dejstvo, da smo v glasbi raziskali, preposlušali in odigrali že vse frekvence, vse tja do fizičnih omejitev, ki jih dopušča klasičen zvočniški sistem. Drugam ne gre?

Če odstranimo te fizične omejitve, vstopimo v zvočni svet LoSE,ki s posebnimi prirejenimi sistemi ponuja izkušnjo kot je še niste doživeli.

– gibamo se na robu slišnega in prehajamo v območje čutnega!

Vse je v resonanci

Govorimo o področju ELF (Extremely low frequency),ter SLF (Super low frequency) 10-100Hz, ki imata valovno dolžino od 34m do 3,4m. Valovna dolžina je definirana kot količnik hitrosti zvoka in frekvence valovanja ( λ=v/f ). Hitrost zvoka je 340m/s, frekvenčno območje LoSE pa sega od 10-100Hz. Zemeljska osnovna frekvenca ali zemeljski »srčni utrip«, ki ga imenujemo tudi Schumanova resonanca (SR) meri 7,8Hz (kar pri proizvede 43.58m dolgo valovno dolžino). Ta frekvenca se razvije v višjih legah (nodes / višjeharmonske frekvence) pri 14,1Hz / 20,3Hz / 26,4Hz in 32,4Hz, proizvede pa jo zemljino delovanje in razelektritev strel, ki se iznihajo skozi zemeljsko oblo.

Decibel

Povejmo nekaj tudi o merilu Decibel (dB). Ta se največkrat uporablja za izražanje glasnosti zvoka v primerjavi z referenčno vrednostjo 0 dB, ki predstavlja najnižjo jakost zvoka, ki ga še lahko zazna človek.

0dB – najnižja jakost ki jo človek zazna
70dB – govorna jakost (normativ)
80dB – jakost pralnega stroja, mlinčka za kavo (2x glasnejše kot 70dB)
90dB – jakost kosilnice za travo, zvok traktorja (4x glasnejše kot 70dB)
100dB – jakost motorja / chopper (8x glasnejše kot 70dB)
110dB – povprečni slušni prag bolečine (16x glasnejše kot 70dB)
120dB – polna jakost rock koncerta (32x glasnejše kot 70dB)
130dB – polna jakost metal open air koncerta (64x glasnejše kot 70dB)
140dB – zrak iz pljuč vibrira nenadzorovano (128x glasnejše kot 70dB)
150dB – izjemno neudobno, celotno telo vibrira (256x glasnejše kot 70dB)

Da umestimo v to skalo sistem LoSE:
En zvočnik dosega jakost 145dB (SPL dB-A na 1m), njegov frekvenčni razpon pa od 10-100Hz in lahko proizvede tudi (nodes) Schumanove resonance (SR) / zemeljske osnovne frekvence.

SISTEM: LoSE

Velikost membrane: 30″
Napajanje: 90-264V, AC 50-60Hz, elektromotorni pogon
SPL dB-A, na 1m: 145dB
Maksimalna moč RMS: 15kW
Število zvočnikov: 6, skupna RMS moč: ~100kW
Izdelano v Sloveniji.

Začutite glasbo. Dobesedno!

Doživite Mozartovo »Eine kleine Nachtmusik« ali Beethovnovo »Peto simfonijo« na posebej optimiziranem zvočnem sistemu, na nepredstavljiv in pretresljiv način. Ob poslušanju skladb preko slušalk (zaradi zaščite sluha!) vam regulator LoSE pripravi paleto frekvenc preko celotnega ELF frekvenčnega spektra, katero resnično začutite!

Injiciranje pravih frekvenc ob pravem času nesluteno potencira doživljanje LoSE izkušnje. V razvojni fazi se je testiranje posebej modificiranega zvočniškega sistema, preiskušanje njegovih zmožnosti ter serija testnih predvajanj in meritev, izkazalo za nadvse uspešno! Nadgradnja sistema temelji na stimulaciji vida in vonja.

SISTEM: LoSE / VID 3D / VR – Potujmo po več dimenzijah!

Doživetje LoSE nadgradimo na 3D VR tehnologijo s pomočjo posebnih očal, preko katerih regulator LoSE upravlja z video vsebino, ki še nadgradi izkušnjo. VR ali navidezna resničnost je hitro rastoči potencial na tehnoloških trgih, saj ponuja široko aplikativno uporabnost, tako pri razvijalcih, kot tudi pri uporabnikih te tehnologije.

Stereoskopija (poznamo jo tudi pod imenom 3D tehnika) je tehnika obdelave, ki uporabniku omogoča ogled navidez trirazsežne slike. Deluje tako, da ob uporabi posebnih očal pri slikah, posnetih pod rahlo različnim zornim kotom, ustvari iluzijo trirazsežnosti.

SISTEM: LoSE / Vonj

Aktivacija vonja, preko modificiranih Haser dozirnikov, dvigne izkušnjo na drugo raven. Vse je podrejeno delovanju sistema LoSE,
ki uporabnika stimulira preko vrste čutil, da doživi še nedoživeto. Regulator LoSE dozira intenziteto in različne tipe vonjav tekom predvajanja kar uporabnika preslika v drugo dimenzijo.

SISTEM: LoSE / Aplikacije / Mobilno

Sistem LoSE lahko krmilimo tudi preko pametnih telefonov (od Regulator LoSE frekvenčnega krmiljenja do kontrole vonja). Izkušnjo lahko prepustimo v roke samemu uporabniku, da postane regulator LoSE in soustvarja zvočno paleto drugim, ali v sodelovanju z več uporabniki.

SISTEM: LoSE / Setup / VIP

Sistem LoSE se postavi kot samostojni performance/prostor, kamor so ljudje vabljeni, da doživijo to enkratno izkušnjo. V prostoru jih pričaka minimalna oprema (VR očala in slušalke) ter sedišče. Ko si nataknejo slušalke in VR očala se perfomance začne! Preko slušalk začne igrati Mozartova »Eine kleine Nachtmusik«, preko VR očal pa popotovanje po brezkončnem vesolju. Ob ključnih trenutkih regulator LoSE aktivira sistem LoSE, kateri s točno določenimi frekvencami kompletira zvočno podobo, ki jo poslušate, le da jo tokrat začutite!

Zvoka ne slišite, ga čutite! Regulator LoSE se sprehaja po neslišnem frekvenčnem spektru z izjemno izhodno močjo, ki v vašem telesu povzroči odziv – vzhičenost, nelagodje, lebdenje, božansko prisotnost, panika ali potres! Aplikacija sistema je možna tudi za večje število ljudi, s postavitvijo večjega LoSE sistema, do moči RMS ~200kW, le okolica mora biti za to primerna!
Zaradi izjemno velike moči lahko zaresonira zgradba in elementi v njej, kar lahko povzroči ropot, nelagodje prisotnih, paniko, ter strukturne poškodbe!

SISTEM: LoSE / EVENT Setup

Sistem LoSE se lahko postavi tudi v večjih prostorih, kot brandiran event za večje skupine. Za razliko VIP postavitve uporaba VR očal in slušalk ni potrebna, saj se zvok (npr. klasična glasba) predvaja preko postavljenega ozvočenja, medtem ko se vizualni del preseli na barvno paleto postavljenih luči v prostoru (uporavljalec regulira luč v prostoru glede na razpoloženje, ter frekvenčni razpon LoSE sistema).

METAFIZIČNO DOŽIVETJE GLASBE

Začutite glasbo, dobesedno!

Kontakt:
Agencija GIG / Andrej Maver / 031-233-262/ andrej@gig.si